DEILIG Å VÆRE TOYOTA KUNDE

Dere som leste lørdagens innlegg, er oppdaterte når det gjelder bilen min og handlevogner. De av dere som ikke har lest lørdagens innlegg, kan bare skrolle litt ned på siden og lese det først. Så får dere sammenhengen i saken. Nei jeg har ikke glemt fredagens innlegg som det ikke ble noe av. Det kommer det kommer. Kanskje alt i morgen.

Da jeg var på min daglige morgentur med sjakajan’en min (sykkel på norsk), satt jeg som vanlig og tenkte over dagens gjøremål, mens jeg tråkket i vei og svetten rant. Kanskje jeg kunne spare turen til Buriram? Det finnes jo ett oppretter og lakkeringsverksted i Bankruat og jeg vet at flere av mine venner har benyttet dette. Skadene på døra er jo ikke så store, kun en liten fillejobb egentlig. Filosoferte jeg videre. Derfor ble det til at vi kjørte dit i dag, altså til det lokale verkstedet.

Om de kunne fikse dette? Damen, som muligens var innehaver eller i vertfall sjef, nikket. Joda dette skulle de fikse. Om jeg ville ha lakkert begge dørene? Jeg viste henne rekvisisjonen fra forsikringsselskapet. Hun kikket på den og så tok hun bilder av skadene for så å ta bilde av bilen bakfra slik at regnummeret kom med. Så ba hun om ID kort og førerkort. Dette fikk hun også. Joda her sparer jeg minst ett par turer til Buriram tenkte jeg. Så holdt hun ett lite foredrag fir frua på Thai. Merkelig, tenkte jeg, hun snakket da litt engelsk i stad. Utifra samtalen med frua fikk jeg med meg at det gjaldt penger. Frua snudde seg til meg. Jeg måtte selv betale for jobben så kunne jeg få penger tilbake fra forsikringa. Hva?! Nei det stemmer ikke, sier jeg. Damen på verkstedet sto på sitt. Jeg tok tilbake papirene mine og sa bare bay bay. Så gikk ferden mot Buriram. Her luktet det svindel lang vei. Vedder på at damen så for seg dobbel betaling for jobben. Først fra meg så fra forsikringsselskapet. Jeg vet fra tidligere saker at denne rekvisisjonen er ett verdipapir som garanterer for den jobben rekvisisjonen beskriver. Joda verkstedet har avtale med forsikringsselskaper, flere av mine venner har fått utført forsikringsjobber der.

Vel fremme hos Toyota i Buriram fikk vi beskjed om å kjøre helt til enden av anlegget, der hadde Toyota eget oppretterverksted. Betryggende. Som tidligere Nissan kunde husker jeg hvordan det var å bli henvist til ett litt lugubert verksted Nissan hadde avtale med (se tidligere innlegg). Her derimot var det smilende damer som bød på kaffe, mekanikere i Toyota kjeledresser og ingen som skulle ta bilder av skadene på bilen. Det sto jo beskrevet på rekvisisjonen hva som skulle gjøres. De bare sjekket at det sto riktig beskrevet.

Etter en kopp kaffe samt at Dylan som vanlig hadde sjarmert alle inne på kontoret fikk vi beskjed om at de ringer når alt var klart. Ingen grunn til å sette bilen der, før de hadde tid til å begynne på den.

Dermed dro vi på Makro for å kjøpe noen småtteri. Vel framme på Makro fikk vi beskjed om at Dylan gjerne måtte være med inn! Alle tre fikk målt feberen, vi ble erklært friske og slapp inn. Her kunne vi velge om vi ville skrive oss inn eller om vi ville scanne qr koden for å registrere oss på den måten. Siden jeg ikke hadde prøvd qr koden før valgte jeg dette. Jeg fikk god hjelp av en av de ansatte la inn telefonnummeret mitt på den statlige websiden, dermed var vi registrert inn på Makro og kunne handle. En halv time senere og drøye 3000 THB fattigere scannet jeg en annen qr kode la inn nummeret mitt en gang til og dermed var vi registrert ut av Makro. Hvis noen nå får ett Covid 19 utbrudd og har vært på Makro samtidig med oss, så skal vi bli ringt opp og få beskjed slik at vi kan teste oss. Dette bringer meg inn på neste tema.

På Makro har de alt mulig
Så var det bare å betale

Covid

Det er nå registrert 3119 tilfeller totalt i Thailand. Alle nye tilfeller de siste to ukene er personer som har kommet tilbake fra utlandet og som sitter i karantene. Hurra for de strenge karantene reglene ved innreise til Thailand. Anntall døde av Covid er fortsatt 58. Som jeg har skrevet før. Jeg stoler på myndighetene og disse tallene.

Ha en fin uke folkens

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s