INTET LIV UTEN VANN

Selv om Covid viruset har skapt store overskrifter og tatt mye plass i nyhetene er det noe annet som er ett mye større problem her på rismarkene. Vann, eller la meg si det slik: Mangelen på vann.

Her var det en innsjø for noen år siden

Vi er nå ett stykke inn i regntiden. Joda det regner jevnt og trutt men ikke nok. Eller det er nok til at det blir grønt rismarkene ha fått vann slik at risen de fleste steder her nå står og koser seg i vann. Kuene våre koser seg med ferskt gress hver dag. De går selvsagt ute og beiter og gjødsler dermed bakken slik at det kan gro mer gress. Så hva er problemet? Jo kjære leser. Problemet er tomme vannmagasiner rundt omkring.

Lavvann

Vi hadde en dårlig regntid i fjor, noe som gjorde at vannmagasinene ikke fikk fylt seg opp. Hittil i år har vel også regntiden vært litt tørrere enn normalt. Dette kan bli ett stort problem for mange.

Det graves nå hull nesten overalt på rismarkene, alle vil prøve å skaffe seg sin egen lille innsjø, slik at man har vann til risen sin. Noen har også planer om å sette ut fisk i disse gropene. Gutta med gravemaskin tjener gode penger, det samme gjør dem som kjører lastebil med fyllmasse.

Når dette skrives regner det, men det ser ut som det bare blir en kort skur. Myndighetene har forøvrig varslet fare for flom i store deler av Thailand de nærmeste dagene. Flommen kan bare komme. Vi er forberedt.

Trenger mye regn for å fylle opp Buriams vannmagasiner

Innreise til Thailand

Til slutt nevner jeg at myndighetene vil åpne for innreise for enkelte grupper. Dette gjelder dem med arbeidstillatelse, dem med ekteskapsvisum og personer med spesielle grunner feks at man har barn her. Alle som vil prøve å få innreisetillatelse MÅ ta kontakt med sin nærmeste Thailandske ambassade. Alle søknader blir behandlet individuelt. Det er altså ikke noe automatikk ute og går når det gjelder innreise. Kilden til disse opplysningen er https://twitter.com/i/status/1273856500339888129

Det var alt for i dag folkens.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s