BLOGGEN VAR IKKE DØD

Ryktet om bloggens død er sterkt overdrevet, selv om det nå har gått veeeldig lang tid uten noen oppdatering. Men tiden går så fort og hver gang jeg bestemmer meg for å skrive litt, dukker det opp andre ting jeg må bruke tid på.

Hva har skjedd siden sist? Joda ganske mye.

De som følger meg på Facebook har kanskje lagt merke til at det ikke har vært noen bilder med Gem og Leo i det siste. Forklaringen på dette er faktisk en god nyhet. De har begge to flyttet til henholdsvis sin far og sin mor. Leo bor nå sammen med sin far i Prakonchai (nabobyen) faren til Leo er buddist munk så Leo bor nå i tempelet og ut ifra det jeg vet trives han med det. Gem’s mor og samboer kom tilbake til landsbyen for en drøy måned siden. Samboeren til Gem’s mor er bygningsarbeider og de har dermed reist rundt og arbeidet på forskjellige byggeplasser rundt omkring i Thailand. Men pga et ikke ukjent virus som herjer rundt omkring i verden er det svært liten aktivitet på byggeplasser for tiden. Dermed hadde samboeren ikke jobb lenger. Derfor kom de tilbake til landsbyen. De bygget seg en enkel liten hytte nede på farmen vår. Her har de litt høner dyrker litt grønnsaker og han tar på seg litt strøjobber. Dermed flyttet Gem noen hundre meter ned i veien. Både Leo og Gem vet at de er hjertelig velkomne tilbake til oss hvis ting endrer seg.

Munnbind er i bruk daglig

Her i Thailand høster vi nå fruktene av de strenge tiltakene myndighetene innførte i mars, april og mai. Lokal smitte er tilnærmet null men fortsatt er det påbudt med munnbind på kjøpesentre offentlige kontorer banker mm. Det er fortsatt febersjekk for å komme inn på de samme stedene og håndsprit er obligatorisk. Grensene er fortsatt stengt. Skal du til Thailand i disse tider må du enten være gift med en thai eller ha barn her. Det er de respektive ambasadene som godkjenner om du får reise eller ikke. En ting til: Her er karantene ved ankomst 15 dager. Det gjelder enten det er Thailandske statsborgere eller andre lands statsborgere. Ved ankomst blir man kjørt i buss, med politieskorte til ett karantene hotell. Her er er man bokstavelig takt innelåst i 15 dager. Hvis du ikke tester positivt i karantene(fengselet) slipper du ut etter 15 dager. Strengt? Ja. Men det virker.

Korpset bærer også preg av viruset. Selv om Thailand ikke har noe lokal smitte har myndighetene bestemt at alle store arrangement ved skolene er avlyst dette året. Vi får heller ikke lov til å ta med musikantene på svømming. Dermed ingen lørdagsøvelser med påfølgende sosialt samvær. Når også alle parader er avlyst er det intet å øve mot. Jeg har ett svakt håp om at vi skal få lov av skolen til å spille på julaften, men det er ikke avgjort. Vi har øvd på julemusikk siden skoleåret startet, men musikantenes motivasjon er lav. Om det blir korpstur til Jomtien i mars vet vi heller ikke. Her er det vent å se som gjelder.

Årets nye trompetelever

For oss her på bygda er det nesten normalt nå, men endel ting har vi mistet. Kontoret vårt er borte. Kontoret var stedet hvor vi Skandinaver møttes hver mandag og lørdag for litt sladder og en pils eller to. Vår vertinne på kontoret har meldt at vi nok kan komme tilbake når viruset har takket for seg, men når de fleste av de faste medlemmene av kontorstaben befinner seg utenfor Thailand vil det uansett ikke bli det samme. Så jeg tror desverre kontoret er nedlagt for godt.

Etter ett par dårlige regntider med lite vann i vannmagasinene er årets regntid litt heftigere enn normalt og bra er det. De fleste vannmagasiner er nå fylt opp og noen steder har det også vært flom. Mens jeg sitter og skriver dette regner det nok en gang heftig her. En normal måned vil jeg normalt sykle mellom 1000 og 1200 km, nå i oktober blir det nok ikke mer enn rundt 700. Jeg er en pyse som ikke gidder å sykle når det styrtregner så blir jeg enda feitere i oktober er det været sin skyld. Risbøndene kan dog melde om at det i år blir store avlinger. Det er også slutt på vannrasjonering som enkelte kommuner måtte innføre, fordi vannmagsinene begynte å bli tomme. Så da kan vinteren bare komme.

Mye vann rundt omkring. Her fra Øyern

Vi snakkes!

Husk: Blir jeg borte fra Facebook vil bloggen bli oppdatert daglig. Legg inn bokmerke i nettleserten din.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s