DET STUNDER MOT JUL

Jeg lar meg stadig overaske over at det blir mer og mer jul her i Thailand for hvert år. Ikke hjemme hos en vanlig familie, men derimot på kjøpesentre. Allerede i midten av november begynte Jingle Bells og skurre i høyttalerne på disse sentrene og diverse julepynt kom på plass samt diverse julevarer. Jeg gremmes! Men heldigvis ikke noe julekrybber og kristne ting. Solsnu er og blir en kommersiell høytid for handelsstanden og ikke noe annet. Men best å ikke kaste mer stein når man sitter i glasshus. Nok en gang sikter Nongtago School Band seg inn på å spille julemusikk og få samlet inn penger til en sommertur til Jomtien. Her er en tilstandsrapport.

En liten oppdatering om korpset nå før jul.

Vi er nå over halvveis i dette litt rare skoleåret. Da skolen startet opp i sommer var det meste av aktiviteter enten forbudt eller underlagt strenge restriksjoner. Av en eller annen grunn hadde de glemt å skrive spesifikt om korps. Dette tolket rektor dit hen at vi fikk lov til å øve. Vi startet opp med øvelser uten å vite hva vi øvde mot. Dette gjorde sitt til at noen av de eldre musikantene gikk lei og sluttet. Vi har nå ett korps med snittalder på rundt 10 år, unge musikanter med fremtiden foran seg. Reportaret er derfor i år noe begrenset.

For to måneder siden ble de fleste restriksjoner på skolen og i bygda opphevet. Årets idrettsdager kunne nå arrangeres, og da selvsagt med parade. Dermed ble innøving av julemusikk lagt på is. Nå måtte det øves på marsjer og marsjering. Julemusikk kunne vi øve mer på etter paraden, tenkte jeg. Det var bare det at etter paraden og idretten skulle det plutselig være to ukers skolefri. Noe de selvsagt ikke hadde fortalt meg.

Paraden gikk mye bedre enn forventet mye takket være en av fjorårets trommeslagere som hjalp til samt de to musikantene fra 6 klasse som fortsatt var med i bandet.

Det øves mot parade

Etter paraden var det høytidelig åpning av årets leker med tennig av Olympisk ild. Selv stilte jeg selvsagt opp på herrelaget til landsbyen i fotball. To kamper, vi tapte begge, men moro Var det.

Klare for parade.Musikantene droppet uniform i år siden de skulle rett far parade til diverse sportsgrener

To uker ferie ble unnagjort og 1 desember var skolen i gang igjen. Nå hadde jeg planlagt for julemusikk, kun tre uker til jul. Ingen øvelser å miste. Men slik skulle det ikke bli. Forrige mandag skulle nabobygda ha idrettsleker, siden de ikke hadde korps fikk vi oppdraget med å spille. Ett oppdrag vi for øvrig har hatt hvert år. Så da ble det parade i stedet for Øvelse den dagen. Så kom beskjeden om at det skulle være langhelg samme uken. Ingen skole og øvelse torsdag og fredag.

Når dette skrives er det litt over en uke til jul, og akurat nå skulle det vært øvelse, men nei. Lærerne er på kurs i dag så elevene fikk fri, sukk. Vi skal spille julemusikk i Bankruat på julaften samt den 27. i ett bursdagslag. Blir nok litt kort konsert i år. Men musikk skal det bli.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s