ENDELIG EN TUR TIL BADEBYEN

Det var ett og ett halvt år siden sist jeg hadde vært i Pattaya. Pattaya en by med ett frynsete rykte men som faktisk er mye mer enn gogo barer og fest. Det er bla annet ett knippe meget gode restauranter der noe dette innlegget skal dreie seg om. Var Pattaya våknet av Covid søvnen? Les videre og se hvordan jeg opplevde det.

Del 1

Veldig ofte på slike turer har jeg valgt å kjøre motorsykkel, altså Mr Big. Slik ble det ikke på denne turen siden jeg hadde med ett lite flyttelass på turen. Flyttelasset og dets eier ble levert i Chonburi deretter var det en liten time å kjøre til Pattaya.

Denne gangen hadde jeg valgt bort mitt faste hotell, jeg vill prøve noe nytt og litt mer luksuriøst. Ett søk på diverse hotellsider på nettet viste at det var mange gode tilbud å få. Valget falt på LK President. Ett hotell med 27 etasjer parkering i kjelleren og en veldig, for meg, sentral beliggenhet. Vi ankom hotellet ved 1130 tiden, kameraten var skeptisk til om vi fikk sjekke inn så tidlig. Innsjekk tid var egentlig ikke før 1400. Det var ikke noe problem. En hyggelig resepsjonist som snakket godt engelsk tok i mot oss og fortalte at rommene våre var klare. Vi fikk rom med utsikt i 25. etasje. På spørsmål om det var mange gjester på hotellet fortalte resepsjonisten at de kun hadde ca 10% belegg. Derfor var matsalen stengt. Siden matsalen var stengt hadde satt opp en liten restaurant på utsiden av hotellet her kunne man få kjøpt enkle retter samt frokost. Vi takket for opplysningene og tok heisen opp til 25 etasje.

Ett høyt hotell

Rommet bød på en flott utsikt over byen og det var mulig å skimte sjøen i det fjerne. Rommet hadde en liten balkong hvor det sikkert var mulig å sitte og nyte utsikten. Siden jeg lider av uhelbredelig høydeskrekk lot jeg det bli med å lukke opp balkongdøren og kikke ut. Ikke faen om jeg skulle gå ut på balkongen og kikke ned.

Ellers kunne rommet by på en meget god seng en ørelappstol (som var veldig god å sitte i) med fotskammel rikelig med skapplass samt ett kjøleskap og en tv. Kort sagt alt man forventer å finne på ett hotellrom. Badet var stort med egen dusjavdeling som var skjermet fra resten av badet med glassvegg. Badeartikler slik som såpe, tannbørster og tannkrem, shampo osv var det også der.

Stort og trivelig rom
Badet var også romslig

Etter å ha vært tidlig oppe denne dagen samt kjørt rundt 400 km var både kameraten og jeg sultne. Det var tid for lunch. Når man bor på rismarkene med begrenset tilgang til Farangmat må jeg innrømme at når jeg er i storbyen blir det mye burgere og annet snack. Thaimat har vi rikelig av på bygda så på tur til Pattaya da er det Farangmat som gjelder. Vi gikk ned til Soy Bakao og til ett sted jeg hadde besøkt før. Ett sted med virkelig gode burgere.

Skikkelig god burger

Prime Burger heter stedet og her skulle jeg faktisk spise lunch hver dag på turen. De hadde store burgere laget av Australsk storfekjøtt. Burgerne var saftige og servert ned ett godt burgerbrød. I tillegg bestilte jeg pomfri og en halvliter med Chang. Det ble en meget god lunch. På de tre dagene jeg spiste her prøvde jeg tre forskjellige burgere. Alle var veldig gode men min favoritt var den de hadde gittnavnet Bangkok, den hadde litt jalapeno mellom burger og brød noe som ga den ett ekstra piff. Prime Burger soy Bakao Pattaya Terninkast 6. Anbefales

Iskaldt fatøl

Middag samme dag skulle vi spise sammen med noen bekjente av kameraten. De hadde funnet ett sted som Google virkelig anbefalte. Det skulle være en dansk restaurant med veldig god mat. Problemet var å finne denne restauranten. Vi gikk opp og ned gata den skulle ligge i flere ganger. Da vi var i ferd med å gi opp og tenkte at den sikkert var nedlagt pga Corona nedstengingen fikk vi øye på ett skilt delvis skjult av noen trær, Kronborg stod det på skiltet. Der var stedet. Vel inne i restauranten fikk vi tildelt ett stort rundt bord og menyer. Her var det mye godt. Siden jeg vet at Dansker skal være gode på snitzel falt mitt valg på nettopp det. En snitzel av svinekjøtt. Jeg spurte også serveringsdamen om vi kunne separate regninger slik at vi seks rundt bordets skulle slippe å surre med dette selv. Joda intet problem. Drikke kom på bordet, her hadde de faktisk rød Tuborg, noe som en i følget dristet seg til. Den var dyr men etter hans mening verdt prisen. Ok, han om det. Selv foretrakk jeg min Chang øl. Maten kom på bordet. Joda snitselen var veldig god, saftig og fin servert med peppersaus og pannestekte poteter. En i følget hadde bestilt biff, på spørsmål om hvordan biffen var mente han et det var en veldig god biff. Samtlige rundt bordet var meget godt fornøyd med maten. Kronborg restaurant terningkast 5

Snitsel på Kronborg
Restauranten vi ikke fant pga trærne

Neste innlegg blir det mer mat samt litt shopping. Så følg med folkens.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s