THE BIG TOUR

PÅ SIKKELIG MC TUR

Endelig passet det seg slik at jeg kan reise på langtur mer Mr Big. Mine samboere har flyttet og skolen er stengt ennå noen uker. Så nå er det opp i de Thailandske fjell på mc. Turen er planlagt til å vare ca 14 – 16 dager og sånn ca 4300km. Så sant jeg får det til blir det en oppdatering her hver dag. Jeg kan også følges på Twitter @hansiver, her blir det bilder og oppdateringer flere ganger om dagen.

klare for avgang

Dag 1 Bankruat til Thepsatit.

Dette er en tur jeg har kjørt mange ganger og som i utganspunktet er fryktelig kjedelig. Det er en gang til venstre så rundt 200km rett fram på motorvei, så til venstre igjen, litt mer svingete vei,nok en gang til venstre følge veien 35 km en u sving og så er man framme. 270 km kjedelig vei.

Denne gangen ble det en annen rute. Reisefølget, Danny bruker moderne hjelpemidler og har en app

som finner omveier med svinger og som tar oss mest mulig unna kjedelige hovedveier. Calimoto heter denne appen, ja jeg har den også. Kjører du mc last ned og prøv. Danny som er tursjef og som har planlagt hele turen har ved hjelp av Calimoto laget en rute på 330 km. Dette endret turen fra en kjedelig transportetappe til en fantastisk mc tur på støvete småveier og gjennom små landsbyer. Samt noen få hovedveier med lite trafikk. Du vet en sånn tur som får deg til å smile hele veien. Og dette var bare begynnelsen!

Vann pause ved ett verksted midt i ingenting

Vi startet opp 0800 i dag tidlig (lørdag 30/4) og var framme i Thepsatit 1430 tiden. Det blir ikke så høy snittfart men det er heller ikke meningen. Vi kjører pent og rolig stopper med jevne mellomrom for kaffe og vann. Spesielt det på drikke nok vann i denne varmen er viktig. Dumt å bli dehydrert og svimmel når man kjører mc. Ellers så er det om å gjøre å holde utkikk etter løsbikkjer, disse kan fort ødelegeg turen for oss. Treffer man en slik bikkje faen og går i bakken kan både sykkel og fører ta skade. Joda helt riktig gjettet, jeg er IKKE glad i disse løsbikkjene. De har allered kostet meg tå dårlige skuldre etter tidligere møter.

Når dette skrives sitter jeg på resort og har fått dusjet av meg veistøvet og svettenlukta. Kjøreklærne henger til lufting og t skjorta er skyldt opp. Det er om å gjøre å spare på de rene klærne. To uker er klang tid.

Rommet er ikke så stort men rotet får da plass

I morgen blir det nok en «transport etappe» på ca 350 km. I følge Danny som har kjørt mye av denne turen tidligere begynner moroa dag tre. Så følg med folkens. Del gjerne linken på fb.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s