HUA HIN TIL PATTAYA PÅ MC

Dette ble rett og slett mc turen fra helvete. I utgangspunktet hadde vi tenkt å kjøre langs med kysten men sånn ble det ikke

Ingen av oss hadde lyst til å kjøre motorsykkel i Bangkok så derfor fant vi en, på kartet, fin rute. Den ville ta oss langs med kysten og inkludere en liten fergetur. Vi gledet oss. Det var bare en hake ved det hele. Dere som har lest de andre innleggene fra denne turen har fått med dere at det var mye flom i Thailand da vi hadde denne turen. Vi sjekket Google live maps og det viste seg at det ikke var mulig å kjøre den planlagte ruta. Danny som hadde reist fra Hua Hin etter en natt for å besøke noen venner i Bangkok kunne også opplyse at den veien han hadde kjørt medførte at sykkelen hans «druknet» pga mye vann på ruta. Etter en time med tørking fikk han start på den igjen og kom seg videre. Vår eneste mulighet ble motorvei.

Klokka var rundt 0800 da vi forlot hotellet i Hua Hin. Ut av byen gikk det greit og vi var snart ute på motorveien. Fartsgrensen var 120 km/t og vi lå mellom 120 og 130 milene gikk fort unna inn mot Bangkok. Flere steder var vannet nesten opp til veien men vi hadde tørr asfalt hele veien. Inn mot Bangkok ble trafikken mye tettere og farten sank merkbart. Jeg kjørte først med ett øye på telefonen med kart samtidig som jeg fulgte med på trafikken, slitsomt. Det var mye høye hus og broer der vi kjørte noe som medførte at telefonen innimellom mistet gps signalet. Nå hadde vi veier med 6 – 8 filer og det var om å gjøre å velge riktig fil, slett ikke lett. Plutselig var vi på en vei vi ikke hadde lov til å kjøre motorsykkel. Ringveien! Detter er en vei som går på bro over deler av Bangkok ingen mulighet til å snu det sto også skilt at mc’er kunne risikere inntil 20 tusen i bot for å kjøre der. Ved første avkjøring svingte vi av. Her var det bomstasjon og politi som vinket oss til siden. Jeg forklarte at vi hadde kjørt feil og at vi var turister som ikke hadde bedre vett. Unnskyldningen ble godtatt og vi fikk kjøre videre uten bot.

Nede på bakken var det tett trafikk vi stoppet slik at telefonen kunne finne ny rute til oss, noe den klarte relativt kjapt. Det var varmt mye eksos og kø samt andre lokale scootere og små mc som presset seg fram. Svetten rant under jakka. Det tok oss rundt to timer å komme ut av Bangkok helvete. Jeg har kjørt bil i Bangkok noen ganger og må jeg kan jeg sikkert gjøre det igjen. Men mc? Ikke faen. Aldri mer.

Omsider var vi ute på landeveien igjen med kurs mot Pattaya de siste 10 milene var det også tett trafikk men det var ingen kø og trafikken gikk i rundt 80. Etter vår opplevelse i Bangkok var trafikken inn i Pattaya og til hotellet bare barnematen. Det var to øltørste og slitne mc førere som ved 16 tiden parkerte utenfor hotellet. Den opprinnelige ruta som dere ser på bildet ble mye lenger. 400km og rundt 8 timer inkludert noen små stopp. Aldri mer mc i nærheten av Bangok!

Den plangalte ruta. Siden vi kjørte feil og gps signalet ble borte havnet vi langt inne i Bangokok

Det ble ikke tatt noen bilder på den turen, vi hadde mer enn nok med å komme fram før det ble mørkt.

Etter 8 timer på motorsykkel smakte denne ekstra godt

En kommentar om “HUA HIN TIL PATTAYA PÅ MC

Legg igjen en kommentar