AVSLUTTNINGSUKE FOR KORPSET

Som forrige innlegg antydet, dette litt spesielle skoleåret synger på siste vers. Når dette skrives har alle elevene så nær som 6.klasse startet sin sommerferie. 6.klasse har avslutning i dag, noe jeg skal overvære når dette innlegget er skrevet og postet.

Del 1

Tirsdag 22.mars var det endelig klart for sportday på skolen. Det ble ingen sportday i fjor og det ble heller ingen i oktober som er den vanlige tiden for dette arrangementet. Men nå etter at alle elever og lærere var testet (jeg gjør min hjemmetest) for covid og ingen var positive var det klart for en litt amputert sportday. Det vil si, at selve dagen ble travel nok, det som var amputert var at det normalt skulle være 2 dager, i år var det kun tid til en dag. Litt kortere parade enn vanlig ble det også, noe som var helt greit for oss i korpset. Lite øving for alle og unge trommeslagere med trommer som for dem ar veldig store og tunge. Derfor, helt greit at paraden ble redusert med en kilometer.

Klokken 0730 var både musikanter og undertegnede klare på skolen. Noen trompetventiler måtte smøres noe trommebandolær måtte justeres, bortsett fra det var vi så klare vi kunne få blitt. Siden det hadde vært veldig lite øving reduserte vi antall låter til 3. For dere som lurer. Vi spilte: When the saints, Super G og Bartain Shark. Sistnevnte består av en Thailandsk barnesang som heter; med forbehold om skrivefeil, Bartain Mo og den for alle som har Youtube og små barn den ikke ukjente Baby Shark. Vakkert arrangert av undertegnede. Vi får komme sterkere tilbake med resten av låtene våre samt noen nye neste sesong.

Tamburmajor 2 klar

Paraden var ment å starte klokken 8, men som alltid her i Thailand, slik ble det ikke. Ett kvarter forsinket satte vi i gang og tonene fra Super G fikk både høner og løshunder til flytte seg. Unna vei her kommer korpset og paraden. Som vanlig var selvsagt ikke de store herrer og damer fra kommunen på plass til avtalt tid, så selve innmarsjen på skolen måtte vente. Derfor 20 minutters pause ved skoleporten. Musikantene fant seg en plass i skyggen det dro seg mot 30 grader og ute på fotballbanen hvor innmarsjen skulle skje og alle talene skulle holdes steiket sola. Dette ville bli varmt ja.

Venter i skyggen

Endelig ble klarsignalet gitt. Korps og deltakere stilte seg opp. Trommene satte i gang trommemarsj, vi var i gang. Til tonene av When the Saints, defilerte vi forbi ærestribunen, en halv runde til på fotballbanen før vi gjorde holdt foran ærestribunen. Den høytidelige og i mine øyne langtrekkelige åpningen av årets sportday kunne finne sted. Som vanlig nasjonalsang, flaggheis, alt for lange taler, salutt og tenning av den «Olympiske ild». Svetten rant både på musikantene og meg selv da vi fikk beskjed om å spille og marsjere ut av stadion. For 2 av musikantene var dette siste gang de spilte med korpset. Noe som alltid gjør meg litt vemodig.

Lekene startet og jeg ble invitert til å sitte sammen med VIP’ene. Det ble kaffe og kake samt litt annen snaks, mens vi så på løping som var første øvelse. 5 åringene startet med 30 meter så ble lengden på løpet økt med klassetrinnene slik at 6 klasse løp 80 meter. Joda det var noen som virkelig kunne løpe både gutte og jentesiden.

Etter at løperne var ferdig ble det avholdt premieutdeling. Første andre og tredjeplass fikk premie, med seierspall og det hele. Jeg fikk også æren av å dele ut noen medaljer. Deltagerne fikk medaljer og kunne etterpå innkassere pengepremie i tillegg. 20 bath for gull 15 bath for sølv og 10 bath for bronse. Pengepremiene fikk umiddelbart ben å gå, siden alle landsbyens butikker hadde stands på skolen hvor det ble solgt is brus mat og godteri. Dermed fikk også de næringsdrivende i landsbyen glede av pengepremiene.

Etter alle løpene som ble avsluttet med stafett bar det tid for lunch. Det ble som alltid servert tradisjonell Isan mat. Noe er veldig godt og noe ikke så godt. Denne gangen prøvde jeg friterte griseører, disse havnet i kategorien, ikke så godt. Utover det så var det de vanlige rettene, bestående av fisk, kylling, svin og selvsagt somtam altså papaya salat.

Lunch

Siden det i år ikke var tid til noen fotballkamp for voksne damer mote herrer takket jeg pent for meg og kjørte hjem etter lunchen.

Del 2 kommer snart

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s